Menu top

Identificatie bij banken

Niet alle banken zijn op de hoogte van de (juridische) structuur van kerken. Het kan zijn dat u gevraagd wordt naar een KvK inschrijving (al dan niet met ingeschreven bestuurders). Iedere (oud)GKv- en NGK-kerk heeft in 2020 een KvK-nummer toegewezen gekregen. Voor regio’s is het nog niet noodzakelijk een KvK-nummer te hebben.
Voor plaatselijke kerken staan echter geen bestuurders ingeschreven. Banken kunnen hieruit dus geen informatie over personen afleiden.

Volgens de kerkorde is de kerkenraad zelfstandig bevoegd om twee personen te machtigen om namens de kerk te handelen of te tekenen. Hieronder vindt u de informatie die nodig is om dit aan te tonen.

Let op: tot 1 januari 2024 identificeert u zich met uw oude kerknaam: GKV of NGK. De namen worden pas gewijzigd als de administratieve gevolgen van de hereniging geëffectueerd worden, en dat is 1 januari 2024. Tot die tijd gebruikt u de oude GKV- of NGK-naam. Levert dit verwarring op bij de bank, neem dan gerust contact met ons op.

De bank heeft bij de identificatie het volgende nodig. Ook voor identificatie bij andere instanties kan dit gebruikt worden, zoals een notaris of een verzekeraar.

Uw kerk valt ook onder de inschrijving van de zogenaamde koepelinschrijving. Soms wil de bank weten welk KvK nummer aan die koepel verbonden is. Dat is:

Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) in Nederland
KvK-nummer: 09193479

Nederlands Gereformeerde Kerken
KvK-nummer: 30277791

Het nieuwe kerkverband: Nederlandse Gereformeerde Kerken
KvK-nummer: 92008542

Gerelateerd

SEPA en IBAN UBO Inschrijving KvK

 

© copyright Steunpunt Kerkenwerk