Menu top

Corona: Digitale tools voor kerken

Deze pagina is verplaatst naar DiaconaalSteunpunt.nl.

Gerelateerd

Coronamaatregelen voor kerken
Kerk zijn in coronatijd
Wat betekent dit voor professionals in de kerk?
Financiën en corona

5 reacties van Corona: Digitale tools voor kerken

 1. Melis Schaap 22 maart 2020 op 17:18 #

  Dank voor alle info!

  Misschien ook handig om te vertellen dat je als kerk via techsoup.nl jezelf kunt registreren als kerkgenootschap en dat je dan software sterk gereduceerd krijgt. Wij grbuiken Google, daarmee heeft iedereen mail, docs, intranet, vergaderen we al tijden digitaal(indien nodig) met hangouts meet en is onze website ook op google gebaseerd. Een budget oplossing die perfect werkt! Overigens gebruik de kerk van Valkenburg dit ook en die delen weer allerlei liederen op notenschrift met ons via datzelfde platform.

  Ik denk dat met Microsoft iets dergelijks te doen valt. Daarmee heb je ook beschikking over teams.

  BTW ik gebruik vmix, maar merk dat de rendering veel tijd kost, is er een beter alternatief (heb sinds een maand een corei7 laptop met 16 GB geheugen en dat gaat al beter, maar zou graag nog een stapje maken 😉

  Hartelijke groet,

  -Melis-

 2. Mariët Apperloo 23 maart 2020 op 11:51 #

  Dank voor alle suggesties Melis! Ik heb ze vermeld in het nieuwsbericht.
  Je vraag over de meest geschikte hardware en software voor streamen heb ik even doorgestuurd naar LPB Media, zij kunnen je hierover ongetwijfeld meer vertellen.
  Groet! Team SKW – Mariët

 3. Jan de Groot 5 juni 2020 op 15:39 #

  Hierboven wordt Google genoemd om te stemmen. Dan moet je eeformulier aanmaken. Dat gaat inderdaad heel makkelijk, maar er is een groot bezwaar. Het is dan erg eenvoudig om meer dan 1 keer te stemmen. Vooral bij het kiezen van ambtsdragers is dit middel daarom niet geschikt. Misschien kan het wel per mail, maar dan moet je een 1 op 1 koppeling hebben van stemgerechtigde leden en e-mailadressen. Per gewone post is dan toch ook veiliger….

  • Mariët Apperloo 5 juni 2020 op 15:47 #

   Beste Jan de Groot,
   Wanneer je zeker wilt weten of er ‘unieke’ stemmen worden uitgebracht kun je werken met een stemcode. Deze verstuur je per mail naar alle stemgerechtigden. Iedere stemgerechtigde krijgt een eigen unieke code. De code moet worden ingevuld bij het stemformulier. Degene die de stemmen beheert controleert of de juiste stemcode is gebruikt en kan eventueel dubbel uitgebrachte stemmen eruit filteren.
   Ik hoop hiermee voldoende toelichting te hebben gegeven.
   #SteunpuntKerkenwerk

 4. Jan de Groot 5 juni 2020 op 15:49 #

  Wij hebben online kerkdiensten. We collecteren als volgt:

  In de digitale nieuwsbrief een oproep om bij te dragen. De gemeenteleden kunnen gewoon geld overmaken, ze kunnen gebruik maken van een betaallink of ze kunnen de QR-code scannen.
  Tijdens de collecte in de eredienst gaat het net zo. Vooral de QR-code op het beeldscherm is poulair, maar ook de andere mogelijkheden worden benut.

  Tot nu toe hebben de collecten een hogere opbrengst, maar dat hangt ook van de bestemming af. Hulpverlening en Diaconie soren heel goed.

  Tot nu toe lijkt het erop dat van ca. 40% van de adressen een bijdrage wordt ontvangen. Het is niet duidelijk hoe dat zat bij de collectezakjes.

  Moraal van het verhaal: maak bijdragen makkelijk!

Geef een reactie

Enter the text from the image below
 

© copyright Steunpunt Kerkenwerk