Corona: ook voor jongeren versoepeling

Let op: er is een actueler bericht naar aanleiding van de laatste versoepelingen. Klik hier om het te lezen.

De Routekaart voor de kerken wijst voor het kinder- en jeugdwerk buiten de erediensten om naar de richtlijnen voor het onderwijs. Nu de middelbare scholen weer open zijn, vervalt voor activiteiten onder jongeren de verplichting om onderling 1,5 meter afstand aan te houden. Wel is het nodig deze afstand in acht te nemen ten opzichte van de leiding.

Verder blijft het aantal voor binnenactiviteiten beperkt tot 30 personen.

Voor sportieve activiteiten geldt:

• in groepen van maximaal 50 kinderen en jongeren;
  • geen 1,5 meter afstand meer tijdens het sporten.

Mocht je iets anders dan een sportieve activiteit willen organiseren, dan gelden de regels voor een terras: een vaste plek met maximaal 50 personen. Voor jongeren is ook dan de 1,5 meter maatregel niet langer van toepassing.

Bron: Steunpunt Kerkenwerk, Diaconaal Steunpunt, regiegroep corona CGK en openingsplan stap 3 Rijksoverheid

Nog geen reacties.