Niet alle banken zijn op de hoogte van de (juridische) structuur van kerken. Het kan zijn dat u gevraagd wordt naar een KvK inschrijving. Iedere GKv- en NGK-kerk heeft in 2020 een KvK-nummer toegewezen gekregen. Voor classes is het nog niet noodzakelijk een KvK-nummer te hebben.
Voor plaatselijke kerken staan echter geen bestuurders ingeschreven. Banken kunnen hieruit dus geen informatie over personen afleiden.
De bank heeft bij de identificatie het volgende nodig. Ook voor identificatie bij andere instanties kan dit gebruikt worden, zoals een notaris of een verzekeraar.
- Allereerst een machtiging van uw kerkenraad om de tekenbevoegdheid te regelen. De personen die daarvoor worden aangewezen dienen zich te legitimeren bij de bank.
GKv Standaardbrief machtiging identificatie banken
NGK Standaardbrief machtiging identificatie banken - De Kerkorde (GKv) of AKS (NGK) om aan te tonen door welk “statuut” u geregeerd wordt.
Tekst Kerkorde online
Tekst Akkoord Kerkelijk Samenleven online - Een verklaring van SKW dat wij u erkennen en herkennen als onderdeel van de GKv-koepel of NGK-koepel. Deze laatste hebben wij per kerk opgemaakt en kunt u opvragen via info@steunpuntkerkenwerk.nl.
Uw kerk valt ook onder de inschrijving van de zogenaamde koepelinschrijving. Soms wil de bank weten welk KvK nummer aan die koepel verbonden is. Dat is:
Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) in Nederland
KvK-nummer: 09193479
Nederlands Gereformeerde Kerken
KvK-nummer: 30277791
Gerelateerd
SEPA en IBAN UBO Inschrijving KvK