Menu top

IK BEN… duovoorganger

De campagne Ik Ben (een initiatief van Theologische Universiteit Kampen en Steunpunt Kerkenwerk) lanceert het verhaal van duo-voorgangers Ewoud en Lars. Ze werken in de Stadshartkerk in Amstelveen. Daar is sport een belangrijk hulpmiddel om verbinding te zoeken met de mensen in de buurt.

Je moet iets hebben dat mensen met elkaar verbindt. Dat kan moestuinieren of voetbal zijn, maar ook het evangelie.

Lars: “Hier in Amstelveen is veel eenzaamheid, mensen zijn individueel ingesteld. Als het dan toch lukt voor verbinding te zorgen vind ik dat heel bijzonder. Zelf probeer ik vooral op zondagmorgen tijdens onze kerkdiensten die verbinding te bewerkstelligen omdat onze leden elkaar juist daar ontmoeten. Ontmoeting is allereerst een sociaal gebeuren, maar het is heel handig als je iets hebt dat mensen met elkaar verbindt. Dat kan moestuinieren of voetbal zijn, maar ook het evangelie. Ik vind het heel waardevol dat ik mensen kan helpen dat evangelie te verbinden met hun eigen leefwereld. Als voorganger vind ik het mijn taak om grote Bijbelse waarden als vrede en recht samen met mijn gemeenteleden vorm te geven in de praktijk.”


Ewoud (l) en Lars in het centrum van ‘hun’ Amstelveen.

Ewoud: “Een bal staat voor mij symbool voor sporten, zelf houd ik enorm van voetbal. Het mooie van samen sporten is dat je verbinding met elkaar maakt zonder dat je elkaars achtergrond of taal kent. Ik vind het tof om sport en geloof met elkaar te combineren. Het is mooi om een leuke tijd samen te hebben en daardoor heen iets van het Koninkrijk van God te kunnen laten zien. Onze kerk heeft nog meer initiatieven die helpen mensen met elkaar te verbinden zoals een crea-café en debatavonden in de lokale boekhandel. We hopen mensen te inspireren en nieuwsgierig te maken naar het geloof en naar Jezus.”

Bekijk hier de video met het complete verhaal van Ewoud en Lars:
ik-ben.nl

Via social media vertelt Ik Ben de verhalen van predikanten. Volg ons, deel onze berichten, reageer en draag daarmee bij aan deze campagne.
Facebook
Instagram
Twitter

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Enter the text from the image below
 

© copyright Steunpunt Kerkenwerk