Menu top

Beroepingswerk

Heeft uw predikant een beroep naar een andere gemeente aangenomen? Gaat uw predikant binnenkort met emeritaat? Of bent u als gemeente al langere tijd vacant? Steunpunt Kerkenwerk ondersteunt kerken bij de voorbereiding, organisatie en invulling van het beroepingswerk. Bij de beroepingsprocedure zijn verschillende partijen betrokken. Op deze pagina vindt u verschillende hulpmiddelen.

Steunpunt Kerkenwerk vernieuwde in 2022 de Handreiking Beroepingswerk op basis van ervaringen en actuele ontwikkelingen. Het is één versie voor GKV- en NGK-kerken. Nieuw is o.a. een handig overzicht van de meest gekozen routes bij de selectie van passende predikanten, tips voor het versnellen van het proces en advies over het plaatsen van een advertentie. Bekijk welke nieuwe informatie ú kunt toepassen in het beroepingswerk.

Handreiking beroepingswerk

Download hier de handreiking met alle informatie over het proces van beroepen.
Handreiking beroepingswerk

Verschillende routes
Hoe maken wij een selectie van predikanten passend bij ons profiel? Drie routes worden daarvoor het meest gebruikt. Klik op de afbeelding hieronder om deze routes in één handig overzicht te bekijken.

 

 
Graag het hele proces in één gemakkelijk overzicht? Klik hier, met dank aan een creatief lid van een beroepingscommissie!

In de afbeelding hiernaast staan de globale stappen van het proces. Gebruik deze bijvoorbeeld als praatplaat bij een verkennend gesprek over beroepingswerk.

 

 

Steunpunt Kerkenwerk werkt nauw samen met de Predikantenvereniging|CGMV en gezamenlijk brachten zij in 2011 de kerken op de hoogte van de zaken rondom het beroepingswerk met onderstaande brief:

Brief van predikantenvereniging en SKW

Gerelateerd

Speeddate 2022Hoe maak ik mijn missieprofiel?VerkennersBeroepsprofielPredikant in opleidingSamenwerking Kerken
© copyright Steunpunt Kerkenwerk