Beroepingswerk

Heeft uw predikant een beroep naar een andere gemeente aangenomen? Gaat uw predikant binnenkort met emeritaat? Of bent u als gemeente al langere tijd vacant?

Steunpunt Kerkenwerk wil u graag ondersteunen bij de voorbereiding, organisatie en invulling van het beroepingswerk. Bij de beroepingsprocedure zijn verschillende partijen betrokken. Op deze pagina vindt u verschillende documenten die hierbij van nut kunnen zijn.

De documenten voor de NGK zijn in maart 2018 als concept vastgesteld door het moderamen van de Landelijke Vergadering. Definitieve goedkeuring moet nog gegeven worden door de Landelijke Vergadering in 2018.

SKW onderhoudt contact met alle GKv en NGK predikanten, die langer dan 5 jaar in een gemeente staan, over hun beschikbaarheid en of ze open staan voor een beroep. Ook kent SKW de wensen van predikanten en beschikt zij over profielen en CV’s. Op deze manier kunnen wij beter adviseren welke predikant bij een bepaalde gemeente past. Graag ontvangen wij daarom ook van u het profiel van uw gemeente en het profiel van de te beroepen predikant.

Steunpunt Kerkenwerk werkt nauw samen met de Predikantenvereniging|cgmv en gezamenlijk brachten zij in 2011 de kerken op de hoogte van de zaken rondom het beroepingswerk met onderstaande brief:

Brief van predikantenvereniging en SKW