Hoe maak ik mijn profiel en CV?

U wil graag beter in zicht komen bij (vacante) gemeentes? Of gemeentes met een vacature? Als predikant kan u het gesprek aangaan met de verkenners van SKW. Voor kerkelijk werkers verwijzen wij door naar het LUCEO.

Sinds begin 2018 werken wij met het nieuwe missieprofielen, waarbij we predikanten aanmoedigen een introductie of bondig profiel te schrijven. SKW bewaard deze profielen in een database en stuurt dit met toestemming van de predikanten naar gemeenten die nieuwsgierig zijn naar het profiel.

Missieprofiel en CV

Met respect en eerbied voor de plaats van roeping naar een nieuwe gemeente vraagt Steunpunt Kerkenwerk de predikant een profiel en CV aan te leveren. Uitgangspunt is het verwoorden van de ontvangen missie als predikant en het in kaart brengen van eigen kernkwaliteiten. Dit helpt om zicht te krijgen op welke vacante gemeente passend is.

Een instructie voor het maken van een profiel is hier te downloaden:

Format missieprofiel

De predikant kan zijn / haar profiel sturen naar info@steunpuntkerkenwerk.nl

Context van beroepen

Het document “Context van beroepen” is een leidraad voor reflectie.  Om met een gezonde basis te starten in een nieuwe gemeente is het goed te reflecteren op de lessen uit afgelopen jaren en wensen te formuleren voor een nieuwe gemeente. De reflectie helpt om het beroep aan te gaan met heldere verwachtingen met betrekking tot het functioneren voor beide partijen.

Uiteraard gaat deze reflectie samen met gebed en bezinning.

Context van Beroepen – reflectie voor predikant