Speeddate 2020

Ook dit jaar organiseert Steunpunt Kerkenwerk samen met de TU Kampen weer een speeddate voor (verwacht) vacante gemeenten en kandidaat-predikanten. In korte tijd maakt u op een interactieve en ontspannen manier kennis met alle kandidaten die (binnenkort) beroepbaar zijn. De ideale mogelijkheid voor kerken die bezig zijn met beroepingswerk of hiermee binnenkort te maken krijgen.
Dit jaar vindt de speeddate plaats op woensdag 22 april.

De inschrijving is helaas gesloten.

U kunt niet meer meedoen. Wilt u na afloop van de speeddate de brochure van de kandidaten ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@steunpuntkerkenwerk.nl.
Speeddate 2020

Wat kunt u verwachten?

• Van tevoren ontvangt u informatie over alle deelnemers. U kunt aangeven met wie u het liefst wilt kennismaken.
  • We starten de speeddate met een snelle kennismakingsronde waarin iedere deelnemende kerk de kandidaten individueel spreekt.
  • Tijdens een gezamenlijke maaltijd ontmoet u de deelnemers op informele wijze.
  • In korte rondes spreekt u de kandidaat-predikanten die het beste passen bij uw profiel. Dit zijn waarschijnlijk 4 of 5 kandidaten.
  • Aan het eind van de avond geeft u aan welke kandidaat u opnieuw wilt ontmoeten. Er wordt vertrouwelijk met deze informatie omgegaan.

Nieuwe opzet
De speeddate is een ontmoeting tussen kandidaten en (verwacht) vacante gemeenten. Dit jaar volgen we een vernieuwde opzet, waarbij wat meer diepgang gezocht wordt en toch de brede kennismaking centraal blijft staan. We nodigen opnieuw zowel NGK- als GKv-kandidaten en -gemeenten uit. Vorig seizoen zijn hieruit (net als voorgaande jaren) mooie matches ontstaan!

Voor wie?
We verspreiden de uitnodiging voor gemeentes breed. We merken namelijk dat het beroepingswerk steeds flexibeler wordt. Ook gemeenten die (nog) niet vacant zijn denken soms al wel na over mogelijk beroepingswerk, bijvoorbeeld voor een predikant met een specifieke taak. Of hun huidige predikant gaat binnenkort met emeritaat en de kerk wil graag tijdig het beroepingswerk opstarten. Ook wordt er steeds vaker een predikant beroepen als uitbreiding van het kerkelijke team.

U kunt deelnemen aan de speeddate als u:

• NGK- of GKV-gemeente bent, en;
  • u in de nabije of wat verdere toekomst plannen heeft voor beroepingswerk, en;
  • u een gemeente bent waar mogelijk een startende predikant bij past, en;
  • u openstaat voor een kennismakingsgesprek met alle kandidaat-predikanten.