Menu top

Ds. G.A. Heek, Buitenpost

ContactgegevensGerbram Heek

G.A. (Gerbram) Heek
Balsem 13
9285 KD Buitenpost

Telefoonnummer: 06-13476690
E-mail: gerbramheek@gkvbuitenpost.nl

 

Predikant te:

GKv Buitenpost

In te zetten op het gebied van:

Als interim-predikant word je opgeleid om in heel verschillende kerkelijke gemeenten te kunnen functioneren en daar ben ik ook toe in staat. Ik stap graag een nieuwe omgeving in.
Ook wat betreft de inhoud en de zwaarte van de opdracht kan ik in de meeste situaties uit de voeten. Ik kom zelfs het meest tot mijn recht in complexere situaties. Ik krijg energie van uitdagingen en kan goed out of the box te denken.

Werkwijze

Ik werk altijd met de gemeente als geheel. Niet met alleen een groepje gemeenteleden, alleen de mensen die bijv. in conflict zijn of alleen de kerkenraad. Het specialisme van de interimpredikant zit juist in het werken met de gemeente als geheel.

Ervaringen en kwaliteiten

Mijn ervaring en kwaliteiten liggen vooral op het gebied van beleidsbegeleiding en verandertrajecten. Ik ga graag aan de slag met gemeenten die zijn vastgelopen en een nieuwe richting zoeken of die om wat voor reden dan ook in een crisis zijn terecht gekomen en weer verder willen.

Passie

Ik geloof in de plaatselijke kerk. Jezus heeft ons aan elkaar gegeven, in een omgeving geplaatst en geroepen om zijn koninkrijk te bouwen. Als een gemeente goed functioneert dan kan er een enorme kracht vanuit gaan, zowel voor de eigen gemeenteleden als voor de omgeving. Het doet mij pijn als ik zie dat die kracht verloren gaat en dat soms zelfs mensen eraan onderdoor gaan. Zo’n periode doet ook geestelijk iets met gemeenteleden. Het is prachtig om in zo’n kerk aan het werk te gaan en weer samen zicht te krijgen op de hoop en de liefde die we samen delen. Om de kracht van het evangelie en de vreugde van het geloof weer te ontdekken. Om te bouwen aan een situatie waarin een gemeente weer vanuit die kracht en vreugde kerk kan zijn.

© copyright Steunpunt Kerkenwerk