Kasper van Helden, Kompaña, Apeldoorn/Zutphen

• Coaching
  • Begeleiding van kerkenraadsdagen
  • Begeleiding gemeenteopbouwtrajecten

Wat onderscheidt mij als begeleider?

• Hart voor de kerk van Christus
  • Ruime ervaring in het kerkenwerk, zowel in een pionierssituatie als in een traditionele kerk
  • Begeleiding met een vleugje humor

Ik heb ervaring met het begeleiden van predikanten, kerkelijk (jeugd)werkers, studenten (hbo)theologie, kerkenraden, jeugdraden, jeugdleiders en ouders.

Aanpak

Ik maak gebruik van diverse technieken en methodes: gewoon een gesprek, confronteren, creatieve werkvormen, het duiden van processen en indien mogelijk en een gepast een vleugje humor. Ik ben erg gecharmeerd van krachtgericht coachen waarbij het (her)vinden van ‘flow’ een centraal aandachtspunt is. Samen richten we aandacht op je (potentiele) talenten en mogelijkheden. Hierdoor ga je vaak als vanzelf al positiever naar de lastige situatie kijken, wat de ruimte biedt voor nieuwe betekenisgeving en nieuwe mogelijkheden om uit te proberen. Binnen supervisie is het leren van ervaringen door middel van het (beter) leren van reflecteren de belangrijkste weg om te komen tot inzicht en nieuw gedrag.

Te verwachten resultaat

Na een supervisietraject beheers je de vaardigheid om levenslang te leren van ervaringen. Hierdoor kun je blijvend kunt groeien als professional en als persoon. Na coaching heb je meer inzicht in de situatie en jezelf, kun je op een andere manier naar jezelf en de situatie kijken en zijn er andere gedragspatronen ontstaan.

Referenties

Ewalt Nijsink, missionair pionier:
“Ik heb Kasper leren kennen als een betrokken reisgenoot. Door zijn vragen laat hij me nadenken over de situatie en mijn rol daarin. Kasper gebruikt hiervoor verschillende werkvormen, die nieuwe inzichten opleveren. Pijnpunten worden helder, hier kan ik actief mee aan de slag. Dit geeft nieuwe motivatie en energie voor mijn werk!”

Rob de Boer, gemeenteopbouwwerker en voorganger:
“Ter verdieping van je functioneren (het hoe en waarom) beveel ik het supervisietraject met Kasper van harte aan. Met veel geduld, humor en tact weet Kasper daar te komen waar je zelf niet bij kan. Hij heeft me op een andere manier naar mijn functioneren laten kijken: wie ben ik, wat doe ik en waarom? Daarnaast geeft hij je de tools en inzichten om praktisch aan het werk te gaan.”

Voor meer referenties verwijs ik naar mijn website.

Coaching € 45 per uur. Supervisie € 60 per sessie (ca 1:10 uur).
Mocht je eerst willen ervaren hoe het is om met me in gesprek te gaan, een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk!