N.a.v. 3 november: advies voor kerken blijft hetzelfde

Naar aanleiding van extra maatregelen voor de gedeeltelijke lockdown gaf premier Rutte op 3 november opnieuw een persconferentie. Bij deze extra maatregelen zijn er geen veranderingen afgekondigd voor kerken. De meest recente richtlijnen, zoals we die hebben gecommuniceerd op 6 oktober, blijven gelden.

Kort samengevat blijft het dringende advies:

• Beperk het aantal personen bij kerkdiensten tot maximaal 30, zend de dienst digitaal uit voor de gemeente;
  • Houd kerkelijke vergaderingen en bijeenkomsten digitaal indien samenkomen niet strikt noodzakelijk is.
  • Kerkelijke activiteiten rond jeugdwerk kunnen ‘gewoon’ doorgang vinden met inachtneming van de RIVM-richtlijnen (zie ook het bericht Kerken terug naar 30 bezoekers )

Lees de volledige berichten terug op:
Kerken terug naar 30 personen, behoedzaam vieren van geloof
Coronamaatregelen voor kerken na 28 september (nog steeds geldig)

Kortom: de uitzondering voor kerken blijft gelden, maar ook blijft gelden het dringende advies om niet de grenzen op te zoeken en zeker met de laatste aanscherping zoveel mogelijk digitaal te doen.

Nog geen reacties.