Nieuw: training begeleidingscommissie. Er is nog plaats op 28 november!

Update: nog plekken beschikbaar in de training op 28 november in Bodegraven. Doet u mee?

Steunpunt Kerkenwerk helpt kerken bij het inrichten van een begeleidingscommissie voor hun predikant of kerkelijk werker. Deze commissie bestaat uit gemeenteleden en ondersteunt de predikant of kerkelijk werker bij zijn/haar positie in de gemeente. In de afgelopen tijd heeft Steunpunt Kerkenwerk de rol en taken van begeleidingscommissies opnieuw omschreven. Naar aanleiding van praktijkvoorbeelden is de verhouding ten opzichte van andere partijen in de gemeente verhelderd en zijn de taken wat meer afgebakend.

Wist u bijvoorbeeld dat het evaluatiegesprek voor de predikant met de kerkenraad wordt gehouden, en niet met de begeleidingscommissie? En wist u dat er ook iemand van buiten de gemeente in de begeleidingscommissie plaats kan nemen? Dit zijn een aantal nieuwe elementen die in de nieuwe handreiking zijn beschreven. De nieuwe handreiking is nu te downloaden.

Om begeleidingscommissies te helpen bij hun rol en taken heeft Steunpunt Kerkenwerk een training voor begeleidingscommissies ontwikkeld. Afgelopen voorjaar werd de training in twee pilots aangescherpt en nu wordt de eerste training georganiseerd. Begeleidingscommissies kunnen zich opgeven voor deelname in november. Zowel nieuwe als doorgewinterde begeleidingscommissies zijn van harte welkom! We zijn benieuwd naar uw vragen en ervaringen.

Meer informatie over de training vindt u op onderstaande pagina.

Training Begeleidingscommissie
Nog geen reacties.