Menu top

10 jaar samen sterk in Kerkenwerk!

Steunpunt Kerkenwerk bestaat 10 jaar! Jaren waarvoor we God dankbaar zijn. Hij bouwt Zijn kerk en SKW mag bijdragen aan dit bouwproces! Waar SKW 10 jaar geleden begon als samenwerkingspartner voor kerken in beheerszaken en materiële regelingen, is SKW uitgegroeid tot een partner in alle facetten van Kerkelijk Personeelsbeleid.

SKW greep dit jubileum aan om de mensen uit haar netwerk te bedanken. Op  woensdag 23 november 2016 keek SKW samen met bestuurders, gesprekspartners, deputaten, specialisten, coaches, mentoren en andere adviseurs terug op de ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar.  Deze ontwikkelingen zijn te zien in onderstaand filmpje.

Ook keken we vooruit! Na de opening van Siebe Poutsma liet Roel Kuiper (TU Kampen) ons nadenken over de identiteit en toekomst van onze kerk. Wat is kenmerkend voor haar? En welke rol gaan we samen innemen in de toekomst? SKW-voorzitter Piet Mars nam ons daarna mee in een toekomstdroom over een kerk van minder regelingen en meer doen. Een kerk waar onze predikanten meer beschermd en gewaardeerd worden. Er liggen uitdagingen voor ons in een seculariserend Nederland maar wij weten ons geleid door Onze Vader en Heer. Steunpunt Kerkenwerk sprak deze avond dan ook de wens  uit in de toekomst een positieve schakel te blijven voor de kerk en haar werkers.

Ruurd Kooistra liet de aanwezigen ontdekken welke schakel zij zijn in het netwerk van SKW en welk proces door hun medewerking in gang is/wordt gezet! SKW is erg dankbaar voor de steun en inzet van haar netwerk!

Onder het genot van een feestelijk hapje en drankje werd de avond afgesloten. Het was goed om elkaar informeler te leren kennen en door te praten over de genoemde onderwerpen. Op naar de volgende 10 jaar!

skw10jaar_collage2

© copyright Steunpunt Kerkenwerk