Menu top

Peiling onder 20’ers, 30’ers en 40’ers: predikant is onmisbaar

Sinds september 2020 organiseert de Theologische Universiteit en Steunpunt Kerkenwerk de campagne ‘Ik ben’. Persoonlijke verhalen, portretten en praktijkvoorbeelden laten zien wat de rol én toegevoegde waarde is van de predikant in deze tijd. Dat predikanten en theologen onmisbaar zijn voor onze kerken. Hun rol, bijdrage en toegevoegde waarde kent inmiddels vele vormen en juist die diversiteit laat het team graag zien in de campagne.

Terugblik
In de afgelopen tijd gebeurde er veel rondom deze campagne. Predikanten deelden hun eigen kijk op hun beroep, maar ook hun zorgen en hoop voor de toekomst. Hoe veelzijdig is het beroep eigenlijk, en op welke manieren is het van betekenis in kerk en omgeving? Zowel op de website, in de pers als op social media werd er actief over deze aspecten gesproken.

Inzicht
In oktober 2021 schreef het campagneteam een peiling uit. Het doel: beter inzicht krijgen én inzicht geven in wat de doelgroep van deze campagne, twintigers, dertigers en veertigers, belangrijk vinden in een predikant. Er werd gekozen voor deze doelgroep omdat voor hen de waarde en noodzaak van het beroep predikant minder vanzelfsprekend lijken dan voor andere generaties. En juist zij zijn nu en in de toekomst steeds vaker onze kerkenraadsleden, onze beroepingscommissies en onze begeleidingscommissies. Het team van ‘Ik Ben’ wilde dan ook graag luisteren naar hun ervaringen, bevindingen en persoonlijke verhalen.

Ik ben.. de onmisbare schakel
De resultaten van deze peiling zijn te bekijken. Ik Ben publiceerde een samenvatting genaamd ‘Ik ben.. de onmisbare schakel.’ Ga naar www.ik-ben.nl om direct het rapport te lezen. Daar vindt u ook mooie portretten van predikanten, inclusief bespreekmateriaal dat gebruikt kan worden bij de bijbelkring of wijkavond.

De campagne gaat nu een andere fase in. Er zal minder actief gedeeld worden door het team, maar het prachtige materiaal blijft gewoon beschikbaar. Ga dus snel naar de website en bekijk bijvoorbeeld het portret van Anne: hoe zij in haar kerk tolk, bruggenbouwer én coach is.

Ik ben.. campagne over de veelzijdigheid het werk als predikant
Nog geen reacties.

Geef een reactie

Enter the text from the image below
 

© copyright Steunpunt Kerkenwerk