Visitatie

Kerkelijke visitatie is er op gericht om te spreken met de plaatselijke ambtsdragers over de opbouw van de gemeente en over de vrede tussen de kerken. De hoop is dat de enquête BKW Basis daarvan een vast onderdeel word. In de enquête krijgen alle kerkenraadsleden vragen voorgelegd op het gebied van pastoraat, samenwerking en functioneren. Visitatoren kunnen bij de voorbereiding van een bezoek aan de kerkenraad vragen om deze enquête in te vullen en de resultaten daarvan te bespreken en delen.

Lees hier meer over het doel en ervaringen met de enquête: Enquête BKW Basis

Inzage in de inhoud van de enquête? Ga naar: Enquête BKW Basis voorbeeld
(Let op, antwoorden worden niet opgeslagen)

In principe start de enquête met het standaard format en vragen. Eventueel ter aanvulling op de eigen vragenlijst van de visitatiecommissie is het mogelijk enkele vragen toe te voegen.

Voorbeeld verslag met aandachtspunten en aanbevelingen

Lees ook:   Als kerken er voor elkaar willen zijn: kerkvisitatie ‘nieuwe stijl’

Processchema

[volgt nog]