Inge Tigelaar Supervisie & Coaching, Borne

www.ingetigelaar.nl/referenties

Aanbod, aanpak en resultaat

Coaching
Heb je het gevoel dat je vastzit? Is verandering nodig, maar iets houdt je tegen?
Misschien ‘loopt het niet zo lekker’. Je zoekt naar iets waardoor het beter kan worden. En bij zoeken hoort ontdekken. Ontdekken waar jouw antwoorden liggen.
Binnen het coachingstraject krijg je inzicht in je eigen (gedachten)patronen, je manier van handelen en wat dat met zich meebrengt. Niet langer meer onbewust, maar bewust. En bewustwording is de eerste stap naar verandering.
Voor mij is het belangrijk om een beeld te krijgen van wie je bent en waar je tegenaan loopt. In een eerste gesprek gaan we samen het doel vaststellen. Wat wil jij aan het eind van de coachingsgesprekken bereikt hebben? We stellen onder andere de vraag: ‘wat maakt dat jij er tegenaan loopt’ om vervolgens te kijken welke opties er zijn om dingen anders te gaan doen. Jij zult ervaren dat de stappen die jij zet (weer) voldoening en energie geven.
Ik loop een tijdje met je mee, we gaan dus samen op pad. Ik stel de (kritische) vragen en jij vindt zelf de antwoorden. Klinkt simpel, en dat is het ook.
Eén keer in de twee weken spreken we af. Dan heb jij tussen de gesprekken door voldoende tijd om de inhoud te laten bezinken en eigen te maken. Niet alleen tijdens het gesprek creëren we samen bewustwording, maar ik zal je ook passende, praktische opdrachten meegeven.
Gemiddeld zijn er zo’n zes gesprekken nodig om tot een goed resultaat te komen.
Binnen 12 weken zul je verandering zien en ervaren.
Het is toch heerlijk dat je bijvoorbeeld…

• (weer) rust ervaart?
  • jouw spreekwoordelijke lat op ooghoogte legt?
  • de knoop door kunt hakken?
  • je hoogsensitiviteit niet meer als last ervaart?
  • grenzen aan kunt geven?
  • weet wat je wil wat betreft je loopbaan?
  • je kwaliteiten herkent en weet hoe je ze in kunt zetten?

Supervisie
Na het traject zul je verrast zijn over je ontdekkingen. Je komt erachter waarom je handelt zoals je handelt en krijgt inzicht of een andere manier van werken misschien beter bij je past.
Het doel van supervisie is groeien in professioneel handelen. Je leert van opgedane ervaringen in je werk als predikant of kerkelijk werker.
Een traject bestaat uit 10 bijeenkomsten. Elke bijeenkomst bespreken we een situatie die je tijdens het werk tegen bent gekomen.
Doordat je concrete werksituaties inbrengt kunnen we inzoomen op je denken, voelen en handelen. We kijken samen naar wie je bent als persoon/professional en wat er vanuit je beroep en de omgeving waarin je dit beroep uitoefent, van je verwacht wordt.
Vanuit de ingebrachte situaties komen leervragen naar voren. Hierbij kun je denken aan de volgende thema’s:

• Hoe kan ik leren omgaan met de hoge werkdruk?
  • Ik kan niet opschieten met de raadsleden, wat kan ik doen om dit te veranderen?
  • Als ik thuis ben maalt mijn werk nog door mijn hoofd. Hoe kan ik dit voorkomen?
  • Ik ben aangenomen als predikant in deze gemeente en de focus van mijn werkzaamheden zou liggen op het pastoraal werk, in de praktijk wordt er veel meer van mij verwacht en probeer ik alle ballen in de lucht te houden. Wil ik dit nog wel langer?
  • Op welke manier kan ik gerichter mijn kwaliteiten inzetten?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn perfectionisme mij niet belemmert in mijn werk?
  • Ik wil leren om mijn grenzen aan te geven. Wat is de beste manier?
  • Ik moet als professional met dat ene kerklid omgaan, maar ze irriteert me mateloos. Wat te doen?

Na elke bijeenkomst reflecteer je op de opgedane inzichten. Buiten jouw verslaglegging om maak ik ook gebruik van andere middelen waardoor je leren bevorderd wordt.
In een supervisietraject bij mij krijg je inzicht in eigen functioneren en leer je kwaliteiten en vaardigheden op een constructieve manier in te zetten.

Groepssupervisie
Als je liever supervisie in een groep wil volgen kan dat. Er is ruimte voor maximaal 3 personen per groep.
Mocht je eerst willen ervaren hoe het is om met me in gesprek te gaan, een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk!

Iets over mijzelf en mijn ervaring

Betrokken en analytisch zijn woorden die bij me passen. In gesprekken kom ik graag tot de kern, om van daaruit praktisch aan de slag te kunnen.
Vijf jaar heb ik in de hulpverlening gewerkt. Elf jaar lang was ik docent bij de HBO opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD). In de afgelopen jaren heb ik ervaren en geleerd dat wanneer mensen die ik begeleid zelf ontdekken wat voor hen werkt, dit betere resultaten oplevert dan alleen het geven van goedbedoelde tips en adviezen. Als supervisor en coach heb ik de afgelopen 9 jaar o.a. ervaring opgedaan met de volgende doelgroepen:

• Huisarts(assistente)
  • Kerkelijk werker
  • Predikant
  • Leerkrachten (zowel basisschool, middelbare school als vervolgonderwijs)
  • Leidinggevenden en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang
  • Hulpverleners

Kosten

Ik bied een eerste oriënterend gesprek vrijblijvend en kosteloos aan. In dit gesprek kijken we samen welke vorm van begeleiding het meest passend is bij de vraag van de predikant of kerkelijk werker. Ik maak graag een offerte op maat. Als richtlijn wat betreft de kosten kun je rekening houden met onderstaande bedragen.
Een coachgesprek kost €90,- per uur excl. 21% btw.
Een supervisietraject van 10 bijeenkomsten kost €1000,- excl. 21% btw.