Inschrijving KvK

Per 1 juli 2008 is een nieuwe Handelsregisterwet van kracht waarin bepaald dat alle Nederlandse kerkgenootschappen en andere religieuze organisaties ingeschreven dienen te zijn in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Onze kerken zijn als kerkverband onder een koepel ingeschreven bij de KvK.

Het is daarom niet nodig  en niet gewenst dat u als plaatselijke kerk u inschrijft in het Handelsregister. Dat brengt verwarring en onnodige kosten met zich mee. Alleen indien u als kerk commerciële activiteiten beoefent dan is plaatselijke inschrijving vereist.

Inschrijfgegevens zijn:
Gereformeerde Kerken in Nederland
Dossiernummer 09193479

Waarvoor gebruikt u dit nummer niet?

Het koepelnummer mag niet gebruikt worden voor plaatselijke doeleinden, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een pasje bij een groothandel. Alle correspondentie verdwijnt dan richting het koepeladres.

Wanneer gebruikt u dit nummer wel?

Als formele instanties, zoals banken, willen weten tot welke koepel u behoort.

Identificatie bij banken