Regioavonden 2018 “Dienend in beweging!”

Predikantenvereniging | CGMV en Steunpunt Kerkenwerk organiseren in het najaar 2018 drie regioavonden. Met het thema ‘Dienend in beweging!’ bouwen we samen aan een goede toekomst van predikanten en werkers in de kerk. Het doel is om praktisch en oplossingsgericht na te denken over leiderschap, rechtspositie en kerkelijk personeelsbeleid in de gemeente.

Voor wie?

• Kerkenraden en CBZ’s van GKV en NGK
  • Predikanten
  • Kerkelijk werkers, kosters of andere (betaalde) werkers in de kerk
  • Begeleidingscommissies
  • Betrokken partijen zoals Luceo, Praktijkcentrum, TU en verschillende deputaten
Regioavonden 2018 “Dienend in beweging!”

De avonden zien er als volgt uit:

• Korte presentatie van het werk van CGMV en Steunpunt Kerkenwerk in de afgelopen drie jaar.
  • Workshop ‘Dienend Leiderschap’
    De vraag die centraal staat: Welke stijl van leiderschap past in deze tijd bij de kerk? Steeds meer vraagt leiderschap om dienstbaarheid, inspiratie en eenvoud. Wat dit betekent voor de werkers en bestuurders in de kerk? Laat u daarover inspireren in de workshop dienend leiderschap.
  • Workshop ‘In beweging… voor een kerk die werkt!’
    Hoe kan kerkelijk personeelsbeleid bijdragen aan gezonde werkplekken in de toekomst? Wat hebben werkers in de kerk nodig om goed te functioneren? En wat organiseert de kerk daar omheen? Dit noemen we het kerkelijk personeelsbeleid. Deze workshop inspireert werkers én bestuurders in de kerk tot concrete plannen voor een gezonde en prettige werkomgeving.
  • Workshop ‘Ruimte in (be)roeping predikanten’
    Graag gaan we met u in gesprek over alternatieven op het traditionele beroepingswerk. We belichten bijvoorbeeld hoe predikanten in deeltijd en/of tijdelijk inzetbaar zijn. Ook leggen wij het idee van een landelijk loopbaanfonds aan u voor. Een fonds waar startende predikanten tijdelijk in dienst kunnen komen om zich te oriënteren op een eerste beroep. Ook wanneer predikanten om legitieme redenen weg willen of moeten bij een gemeente kan een loopbaanfonds hierin mede-financieren en actief begeleiden. Uw mening bepaalt ons toekomstbeleid!

Wanneer?

Datum Locatie
30 oktober 2018, 19:30 uur Assen-West, Maranathakerk, Nobellaan 140 Assen
15 november 2018, 19:30 uur Ermelo, Rehobothkerk, Dirk Staalweg 43 Ermelo
22 november 2018 19:30 uur Hardinxveld-Giessendam, De Bron, Maasstraat 1 Hardinxveld-Giessendam

Meld u aan via onderstaand formulier.