Menu top

Subsidie mogelijk voor verduurzaming kerkgebouwen

Regeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA)
Begin dit jaar heeft de overheid de subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA) in het leven geroepen. Deze subsidie kan aangevraagd worden voor energieadvies, een energielabel en verduurzamingsmaatregelen met betrekking tot maatschappelijk vastgoed. Kerken kunnen in aanmerking komen om gebruik te maken van deze regeling om bijvoorbeeld het kerkgebouw te verduurzamen.

Subsidie aanvragen
Aanvragen kan vanaf maandag 3 oktober 2022 9.00 uur tot 31 december 2023 17.00 uur. Eén van de voorwaarden is dat het maatschappelijk vastgoed is opgeleverd in 2012 of eerder. Voor vastgoed opgeleverd na 2012 komt u alleen in aanmerking als de verduurzaming ervoor zorgt dat uw vastgoed wordt afgekoppeld van de aardgasaansluiting.

Of uw kerk in aanmerking komt hangt o.a. af van de SBI-code van de kerk. De lijst van SBI-codes die in aanmerking komen en overige informatie over de subsidieregeling vindt u op deze pagina: DUMAVA. Alle NGK- en GKV-kerken hebben bij hun inschrijving in het Handelsregister de SBI-code 94.91.1 (Religieuze Organisaties) meegekregen. De SBI-code vindt u terug bij de inschrijving in het Handelsregister.

Webinar
Op 13 september van 14.00 tot 15.00 uur organiseert RVO een webinar over DUMAVA. Daar komt aan bod voor wie de subsidie bedoeld is, wat vergoed kan worden en voor welk bedrag.
Ook wordt u alvast meegenomen door de aanvraagprocedure. Kunt u op 13 september niet live deelnemen? Meld u dan toch aan. U ontvangt dan na het webinar een terugkijklink.
Meld u aan voor het webinar.


Gerelateerd

Kerk en BTW Energie voor Kerken

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Enter the text from the image below
 

© copyright Steunpunt Kerkenwerk